Ik ben Marjolein Broeren en heb Beroeren in 2017 opgericht. Ik maak aansprekende, effectieve on- en offline content voor bedrijven en schrijf persoonlijke verhalen voor particulieren rondom betekenisvolle momenten. Na mijn Bachelor Communicatiemanagement (2002) en mijn Master Beleid, Communicatie en Organisatiewetenschappen (2007) heb ik 15 jaar met veel plezier in het communicatievak gewerkt. Naast het doen van freelance opdrachten als Contentspecialist gebruik ik mijn communicatiekennis en creativiteit om verhalen op te tekenen. Om me verder te ontwikkelen als allround schrijfster volg ik sinds 2017 de opleiding ‘creatief schrijven’ aan de Schrijversacademie. Ik verwacht deze in 2019 af te kunnen ronden. Een aantal van mijn verhalen vind je op deze site.

Contentspecialist en communicatieadviseur

Als schrijver maak ik dankbaar gebruik van mijn achtergrond als communicatieadviseur en de jarenlange werkervaring die ik opdeed bij communicatieafdelingen. Door mijn eigen vertolking van de reis die ik maak, begrijp ik het verhaal achter de vertelling van anderen. Daarom schrijf ik op een manier die raakt. Met een diepere laag die je als lezer niet ziet maar wel ervaart. Mijn ervaring op de achtergrond is de balsem voor jouw verhaal. Met het creëren, publiceren en optimaliseren van aansprekende en effectieve content (tekst, beeld en/of geluid) help ik relaties op te bouwen met jouw doelgroepen en klanten. Daarmee draag ik graag bij aan een dialoog, verandering of verbetering. Ik verdiep me zowel in de inhoud als de mens om goede content te maken die raakt en jouw doelgroep in beweging zet.

Je kunt me bijvoorbeeld inschakelen:

  • als contentspecialist of tekstsschrijver voor:
    • het maken van een contentstrategie/tone of voice die perfect is afgestemd op je doel(groep);
    • (her)schrijven en redigeren van onder andere webteksten, artikelen, interviews en blogs;
    • advies over de inzet van de content en regie houden op de uitvoering ervan;
  • voor het geven van lezingen en gastlessen over rouw, verlies en kinderpalliatieve zorg.

Ik werk grondig en bijt me op betrokken wijze vast in het verwoorden en verbeelden van de materie. Omdat ik makkelijk contact leg en graag samen werk ben ik een verbindende factor. Dat zie je terug in de verhalen die ik maak en de producten en resultaten die ik oplever. Met anderen of alleen.

Persoonlijke verhalen

Ik schrijf persoonlijke verhalen bij mooie en moeilijke momenten in jouw leven en verwoord herinneringen tot verhalen die je raken. Voor mensen die terugkijken op het leven of een periode leg ik hun levens- of familieverhaal vast. Je kunt mij ook benaderen voor een geboorteverhaal of jubileumspeech. Ik ga graag met je in gesprek over jouw wensen. Het geeft mij voldoening deze verhalen te schrijven, omdat ze raken, ondersteunen, troosten of inspireren.

Tastbare herinneringen

Uit eigen ervaring weet ik dat het van grote betekenis is om belangrijke momenten uit het leven vast te leggen. Dit levert prachtige tastbare herinneringen op om te koesteren en te delen. Daarnaast merk ik dat open en eerlijk zijn over complexe gevoelens en ingrijpende gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld afscheid en verlies, helpen om hiermee om te gaan. Sinds het overlijden van mijn jongste dochter (Maxine) in 2016 schrijf ik over mijn eigen verlieservaring. Voor alle geïnteresseerden en specifiek voor mensen en organisaties betrokken bij afscheid en rouw. Denk aan (de omgeving van) lotgenoten en professionals. Mijn schrijfsels vind je terug in mijn boek Verdriet komt in stukjes en op mijn blog.

Overtuigd? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.