Leven toevoegen aan de dagen in plaats van dagen toevoegen aan het leven.

Die onmogelijke keuze maakten wij voor ons dochtertje toen we in januari 2016 hoorden dat ze nog maar kort te leven had. Na het overlijden van Maxine besloot ik de verhalen, van de diagnose tot en met haar overlijden, te bundelen tot het boek ‘Verdriet komt in stukjes’. Hierin lees je hoe wij als gezin deze periode beleefden. En hoe ‘in het nu blijven’ ons daarbij hielp. Het boekje is online te koop via mijnbestseller.nl. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Aandacht voor het boek in de media 

In de Telegraaf, De Gelderlander (regionale krant), Jan Magazine en Libelle zijn artikelen over het boek en het verhaal van Maxine verschenen: ‘Diezelfde avond begint Marjolein met schrijven. Om woorden te geven aan de vreselijkste emoties die je kunt hebben. Om te vertellen hoe het is, zodat anderen begrijpen waar ze doorheen moeten. Om orde te brengen in de chaos in haar hoofd. Greep te krijgen op haar eigen gevoelens.’

Recensies

Janneke van den Bergen, kinderneuroloog bij het Prinses Maxima Centrum, schrijft: “In ‘Verdriet komt in stukjes’ beschrijft Marjolein op een pure manier hoe zij, samen met haar gezin, de periode van diagnose tot overlijden van hun dochter Maxine heeft beleefd. Het boek beschrijft zowel de worstelingen van Marjolein en Jeroen in de keuzes die ze voor Maxine moeten maken, het verdriet van het gezin als ook de mooie en liefdevolle momenten die ze samen beleven. Het boek vormt een indrukwekkend document, dat voor veel mensen van waarde kan zijn. In de eerste plaats voor ouders die in eenzelfde verdrietige situatie zitten, maar bijvoorbeeld ook voor mensen in de omgeving van een gezin die met zo een groot verdriet te maken heeft. Tot slot is het boek ook zeker een aanrader voor professionals die betrokken zijn bij de zorg voor kinderen zonder kans op genezing en/of hun familie”.
Een lotgenoot schrijft: “Toen Monique en ik in februari 2017 in het Radboud UMC te horen kregen dat onze zoon Siem een hersenstamtumor heeft en hier niet van zal kunnen genezen, kregen wij Marjolein’s boekje aangereikt. Misschien dat het ons zou helpen begrijpen en verwerken wat er allemaal gebeurt in ons leven nu. Marjolein beschrijft in haar boekje hoe zij en haar gezin op een positieve en zinvolle manier vorm hebben gegeven aan de laatste maanden van het leven van hun dochtertje Maxine. Het zijn mooie en openhartige hoofdstukken uit deze hele moeilijke periode. Haar boek heeft ons geholpen om bewust te leven. Ons bewust te zijn van de ziekte van onze zoon, van de fijne mensen die wij om ons heen hebben en van de mooie momenten die wij met zijn allen vieren. Marjolein roept op in het moment te leven, te genieten van dit moment. En tot het creëren en koesteren van mooie en liefdevolle herinneringen. Wij hopen dat haar openhartige manier van schrijven u daar ook bij helpt”. -Monique en Niels, ouders van Siem en Rens-

Omdat ik bij wil dragen aan nóg betere zorg voor ongeneeslijk zieke kinderen zet ik mijn ervaringsverhaal in voor gastlessen en lezingen over dit onderwerp. Interesse? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.