Ik begeleid jou van begin tot eind bij het schrijven van jouw persoonlijke verhaal. Jij vertelt, ik luister en schrijf. We doen dat samen in drie stappen.

Stap 1: bespreken wat je wil zeggen

Afhankelijk van wat ik voor je ga schrijven, voeren we (samen of alleen) één of een aantal gesprekken over jou of degene over wie het verhaal gaat. Het is belangrijk daarvoor een rustig moment te zoeken. Een gesprek duurt twee tot drie uur en gaat, afhankelijk van het onderwerp, over: verleden, familie, vrienden, werk, liefdes, tegenslagen en geluk. Ik luister en stel allerlei vragen en je vertelt mij wat je kwijt wil; anekdotes, karaktereigenschappen, herinneringen. Later bepalen we samen wat we vastleggen.

 Stap 2: eventueel structuur vaststellen en schrijven

Als het om een boek gaat, dan doe ik na de gesprekken een voorstel voor de structuur hiervan. Zodra je (of jullie) daarover tevreden bent begin ik met het schrijven. Op basis van het gesprek (of de gesprekken) schrijf ik het verhaal, de toespraak of de brief. Ik zal dan mogelijk nog aanvullende vragen stellen, eventueel per email, telefonisch of ik kom naar je/jullie toe. Bij het maken van een boek ontvang ik graag foto’s om op te kunnen nemen. Samen bepalen we welke foto op de omslag komt.

 Stap 3: conceptversie, wijzigingen verwerken en eventueel drukken van het boek

Na het ontvangen van de proefversie kun je correcties en wijzigingen aanbrengen. Dat kun je zelf doen of je kunt de gewenste aanpassingen aan mij doorgeven, telefonisch of per e-mail. Jij beslist, eventueel samen met je familie of anderen, wat er wel en niet in het verhaal komt. Ik vind het belangrijk dat het jouw/jullie taal is die ik gebruik. Vervolgens maak ik de verhalen af. Dan ontvang je van mij de definitieve versie.

Bij een boek gaan we daarna over tot de opmaak. Je ontvangt hiervan een (digitale) drukproef. Na jouw goedkeuring laten we het boek drukken.

Wil je meer informatie over een persoonlijk verhaal? Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.