Als tastbare herinnering aan de dierbare die overleden is maak ik, samen met jou en/of andere nabestaanden een herinneringsboek(je). Het boek(je) geeft een compleet beeld van iemand. Dat helpt om hem of haar te laten voortleven in ons herinnering.

Hierin plaats ik foto’s, gedichtjes, korte verhaaltjes en/of een beknopte levensloop. Fijn om te hebben zodat je het af en toe even door kunt bladeren en herinneringen van degene die overleden is terug kunt kijken en lezen.

Ik schrijf de tekst, maar het blijven jouw of jullie eigen herinneringen.

Werkwijze

Ik help je de juiste woorden te vinden of samenhang in het verhaal te brengen. Ik schrijf de tekst, maar het blijven jouw of jullie eigen herinneringen. Je kunt de tekst ook zelf schrijven en deze door mij laten redigeren.

Wil je het boekje door mij laten schrijven, dan bespreken we eerst wat erin moet komen. Samen praten we (met eventuele andere nabestaanden) over wie de overledene was. Deze gesprekken zijn vaak heel waardevol. Het is belangrijk daarvoor een rustig moment te zoeken en voldoende tijd te nemen. Ik stel allerlei vragen en je vertelt mij wat je kwijt wil; anekdotes, karaktereigenschappen, herinneringen. Of een mooi gedicht. Ik pas me graag aan, aan jouw wensen.

Prijs afhankelijk van inhoud en druk

De prijs van het boekje is afhankelijk van de inhoud en de druk. Natuurlijk kan ik ook een boekje voor je maken wanneer je zelf een herinnering achter wil laten.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een herinneringsboek of een ander persoonlijk verhaal? Neem dan contact op.

Comments (2)

  1. Ik vond het heel fijn om zo persoonlijk met je te praten en het verhaal van mijn schoonzus Hennie te vertellen, want dat is best lastig. Het gesprek ging goed en we waren blij met de uitvaarttoespraak. Na de uitvaart waren er veel reacties op de toespraak van de mensen die Hennie gekend hebben. ‘Ja, dat was ze’, zeiden ze.

  2. Wat fijn om iemand te hebben die je kan helpen in een hele moeilijke tijd, bij het opstellen van een toespraak bij het afscheid van je (schoon)vader.
    Wij hadden een concept tekst gemaakt en daarna een kort gesprekje met Marjolein. Ze heeft de tekst verder verbeterd en aangevuld met de anekdotes die we haar vertelden. Het resultaat was een mooi compact verhaal dat prachtig overkwam bij het afscheid van mijn (schoon-)vader.
    Ronald en Ineke

Comments are closed.